Καλλιέργειες – Μελισσοκομία

Στα τέλη του 2007 με γνώμονα το σεβασμό στη γη, τους ανθρώπους και το περιβάλλον, ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε αρχικά με βιολογικές μεθόδους, βασικά κηπευτικά προϊόντα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας χρησιμοποιώντας ήπιες μεθόδους καλλιέργειας.

Οι καλλιέργειές μας

Τα προϊόντα μας καλλιεργούνται με βάση τις ανάγκες της αγοράς, τις δυνατότητες της γης καθώς και το μικροκλίμα που επικρατεί στη περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ανάλογα με την εποχή, καλλιεργούνται διάφορα είδη της μεσογειακής διατροφής όπως ντομάτες εξαιρετικής ποιότητας, υπαίθριες και θερμοκηπίου, αγγουράκια, ποικιλίες πιπεριάς και μελιτζάνας, κολοκυθάκια, φασολάκια, διάφορα αρωματικά, κρεμμυδάκια, μαρούλια, λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, παντζάρια κ.α.

Στην προσπάθειά μας να επεκτείνουμε την δράση μας, ξεκινήσαμε από το 2013 σταδιακά την φύτευση διαφόρων ειδών δένδρων (ροδιές, λεμονιές, πορτοκαλιές, βερικοκιές κλπ) με στόχο την δημιουργία ενός οπωρώνα εντός των εκτάσεών μας. Ως τώρα έχουν φυτευθεί περίπου 100 δέντρα, ενώ εντός του 2017 θα φυτευθούν 200 δενδρύλλια αμυγδαλιάς με μακροπρόθεσμο στόχο την παραγωγή αμυγδάλου.

Επίσης διαχειριζόμαστε περίπου 600 ελαιόδενδρα από τα οποία παράγουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας. Αξίζει να σημειωθεί πως η μόνη παρέμβαση που λαμβάνουν τα ελαιόδενδρα είναι η κλάδευσή τους, χωρίς ποτέ να έχει γίνει χημική λίπανση ή αντιμετώπιση ασθενειών με φυτοφάρμακα.

Η μελισσοκομία

Με την έμπρακτη βοήθεια εθελοντή γεωπόνου ξεκινήσαμε δειλά το 2013 την ανάπτυξη των δικών μας κυψελών ενώ οι «εργάτριές μας» βόσκουν κυρίως σε περιοχές με άνθη όλων των ειδών. Το 2017 ευελπιστούμε στην αλματώδη ανάπτυξη της μελισσοκομίας με εμπλουτισμό του πληθυσμού των μελισσών. Οι μέλισσές μας ήδη ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα για την συλλογή μελιού από λεμονιές και πορτοκαλιές, θυμάρι, Έλατο, Πεύκο.

Η παραγωγή μας είναι μικρή αλλά «πολύτιμη» ενώ τα προϊόντα μας μπορείτε να τα προμηθευτείτε στον τόπο παραγωγής τους (Λ. Αθηνών 374, Χαϊδάρι, τηλ. 2132054351) καθώς και στα εξής καταστήματα:
Καταλαχού, Μαυρομιχάλη 9, Αθήνα (μέλι, ελαιόλαδο και κηπευτικά κατά περιόδους)
Lacandona, Ηπίτου 4, Σύνταγμα (μέλι και ελαιόλαδο)
Στο Βάθος Κήπος, Κεραμεικού 99, Αθήνα (ελαιόλαδο)
Συν Άλλοις, Νηλέως  35, Θησείο (ελαιόλαδο και κηπευτικά κατά περιόδους)
Althemis store, Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου), Αθήνα (μέλι)

Επίσης μαγειρεύουν με το ελαιόλαδό μας τα
Rakor restaurant, Πλαταιών 10, Κεραμεικός
Καφενείο Κρίκος, Γενναίου Κολοκοτρώνη 49, Κουκάκι (προμηθεύεται και μέλι)
Αναψυκτήριον, Το Σαν Φρανσίσκο, Κεραμεικού 99, Κεραμεικός

Υιοθετώντας έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη, η οποία διέπει τα μέλη και τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού, καλλιεργούμε τη γη με σεβασμό, παράγοντας προϊόντα ποιοτικά και, με την ίδια αλληλεγγύη προς την τοπική κοινωνία, προσφέρουμε τους καρπούς μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αειφόρο ανάπτυξη.